top of page

Bemutatkozás

Minden érdekel ami gyerekekkel és zenével kapcsolatos. Éppen ezért a legfőbb forrásom az inspiráció.

A hivatásom sok kreativitást igényel, így szerencsésnek mondhatom magam, mert egész évben alkotok. Három gyermek édesanyja vagyok, emellett: zenélek, dalokat, dalszövegeket, meséket írok, illetve zenésítek meg. Diplomás zenetanárként a mai napig tanítok, és hobbi szinten pedig animációkat készítek a dalaimhoz. 

Két gyerekformáció alapítója, illetve szerzője vagyok: a Kiskalász zenekar és a Boridalok melyekről bővebben a kép alatt olvashatsz!

boriweb2.jpg

KISKALÁSZ és BORIDALOK

 A Kezdetek / KISKALÁSZ

15 éve írok gyerekeknek dalokat, melynek ötletét egy egyszerű családi ok adta: Panni lányom megszületett.

Korábban a Ghymes zenekarban jártam a világot szaxofonosként, miközben zenetanárként tevékenykedtem, mely terveket teljesen átírt a családalapítás, így újra kellett gondolnom zenei pályafutásomat.

Férjemmel Sántha Gáborral - aki szintén zenész- 2008-ban megírtuk közösen az első Kiskalász gyereklemezt Zsákbamacska címmel, mely Bartos Erika verseinek megzenésítését  tartalmazta. Már az első szárnypróbálgatásokat nagy sikerként élhettük meg, hiszen több ezer darabban az összes példányszám rövid időn belül elfogyott.

A Zenétől a Dalszerzésig és Szövegírásig

Az első lemezünket még kettő Bartos Erika verses CD követte (Százlábú ,Hepehupa), majd egy éles váltással dalszövegíró hiányában megírtam az első szövegeket a Salátamánia lemezünkhöz. Ennek a lemeznek a sikere után nem volt kérdés, hogy ezen az úton folytatjuk tovább. Több lemez következett: Gyere az Állatkertbe,  Nyuszimotor, Gyertek menjünk Betlehembe, de idő közben belső igényt kezdtem érezni arra is, hogy kisebb hangszerelésű, egyszerűbb szöveg és dallamvilágot is megmutassak a gyerekeknek gyerekversikék formájában. 2019 elején elkezdtem dolgozni egy gyerekeknek szóló verse-dalos könyvön melynek címe: "Süss fel kicsi nap"

 

Paradigmaváltás - BORIDALOK módra

2019 októberében megjelent első zenés-verses könyvem, melynek bemutatójára még sor tudott kerülni 2020-ban a Covid intézkedések előtt, azonban további koncertekre már nem. Ez az időszak teljesen átírta a zenei pályáról addig kialakult képemet.

Élő bejelentkezésekben mesét írtam gyerekekkel, hangszerbemutatót és folyamatos online tartalmat kezdtem gyártani: stop motion videókat, greenscreen videókat. Ekkor kezdett el érdekelni igazán az animáció, melyet felhasználói szinten próbálok azóta is tökéletesíteni.

Ugyanez az időszak adta a meseírást is. A "Tücsökmese" melyet gyerekek irányításával, online játék közben írtam, 2021 óta elérhetőek a digitális felületeken és jelenleg pedig a második részen dolgozom.

BORIDALOK TRIÓ

2020 -ban a "Süss fel kicsi nap" lemezbemutató kapcsán két nagyszerű zenészkollégámat kértem fel, hogy játszanak velem. Hudák Zsófival még a Jazz Tanszakon kötöttünk barátságot, Dakos Lillával pedig volt szerencsém korábban együtt játszani a Ghymes együttesben, innen volt az ismeretség.

A női zenészekből álló triót nagy örömömre egyre többször hívják évről-évre, és nagyon sok pozitív visszajelzést kapunk a zenei megszólalásra. Koncertjeinken kizárólag élőben szólalnak meg a hangszerek (elektromos billentyű, nagybőgő, kalimba, fúvós hangszerek) melyet mindig be is mutatunk a gyerekeknek. Koncertjeinkre a családias hangulat a jellemző, a kicsik igazán élvezik az együttjátékot velünk.

2022-ben jelent meg második nagylemezem, zenés-verses könyvemmel együtt  ZokniPOP címmel.

Ennek lemezbemutatóját az Eötvös10-ben tartottuk. 

Küldetéstudat...avagy minden ami zene

Zenetanárként különösen fontosnak tartom, hogy minden korosztály számára megmutassam a hangok világát. Nem csupán tanárként, hanem zenészként is folyton kísérletezgetek, új utakat keresek akár egy ismeretlen hangszer formájában, akár egy új kifejezési formában mint pl. a mese vagy videó. Játszom zongorán, szaxofonon, fagotton, pásztorfurulyákon, barokk fogású furulyákon, bolgár kavalon, kalimbán és megannyi kis csörgőhangszeren bár ez utóbbiakon csupán felhasználói szinten.

2019 óta az összes szerzeményünket férjemmel saját kiadásban jelentetjük meg, melynek érdekessége, hogy a Boridalok lemez zenei anyagát csupán ketten játszottuk fel a lemezen.

Online tartalmaimban megtalálhatóak: zeneoktató videók zeneiskolás korúaknak, edukációs greenbox animációk óvodáskorúaknak, illetve megannyi rövid videó melyben hangszeroktatás is szerepel.

Koncertjeinken bármelyik formációmmal a haza minőségi gyerekzenét képviseljük.

Amit még tudhatsz rólam

Ezeket a dalokat ismerheted:

Kiskalász - Zooli a zebra (szöveg+zene)

Kiskalász - Gyere az Állatkertbe! (szöveg+zene)

Kiskalász - Palacsinta (zene)

Kiskalász - Hepehupa (zene)

Kiskalász - Nem akarok (zene)

Boridalok - Soma süni (vers+zene)

DISZKOGRÁFIA

2009 - Zsákbamacska (Kiskalász)

2010 - Százlábú (Kiskalász)

2012 - Hepehupa (Kiskalász)

2014 - Salátamánia (Kiskalász)

2016 - Gyere az Állatkertbe! (Kiskalász)

2019 - Süss fel kicsi nap (Boridalok)

2020- Nyuszimotor (Kiskalász)

2021 - Tücsökmese (Boridalok)

2022- ZokniPOP (Boridalok)

2023 - Gyertek, menjünk Betlehembe! (Kiskalász)

Képekben

bottom of page